با توجه به فواید بیشمار شیر مادر برای نوزاد و مادر ، استفاده از شیرهای مصنوعی را به حداقل برسانید و کودک خود را از این نعمت محروم نکنید .
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع) کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز آموزشی درمانی در رابطه با اهمیت تغذیه با شیر مادر اظهار داشت : تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول زندگی برای رشد و تکامل کودک ازاهمیت ویژه ای برخوردار است. در مدت تغذیه انحصاری با شیر مادر، کودک نیاز به مصرف هیچ گونه ماده غذایی و حتی آب ندارد. البته مصرف قطره مولتی ویتامین و یا D+A ضروری است و در شرایط بیماری مثل اسهال، مصرف دارو و یا ORS اشکالی ندارد.
مریم صالحی ابراز داشت : در 6 ماه اول زندگی شیر مادر به تنهایی برای تغذیه کودک کافی است زیرا:
با توجه به رشد فزاینده کودک تمام نیازهای غذایی را تامین می کند
بهترین و کامل ترین غذا، با آلرژی کمتر در مقایسه با شیر مصنوعی است.
حاوی آنتی بادی های ضد باکتری و ویروسی می باشد
رشد ویروس اوریون، آنفلونزا، آبله، رتاویروس و ویروس انسفالیت B ژاپنی، توسط ماده ای در شیر مادر مهار می شوند.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) ابراز داشت که شیرمادر هم برای نوزاد و هم برای مادر دارای مزیت های مهمی می باشد که شامل موارد زیر است :
کاملترین غذاست ، تقویت رابطه عاطفی بین مادر و نوزاد ،هضم آسان ، تاخیر در حاملگی مجدد ، محافظت از شیرخوار در برابر ابتلا به عفونت ها ، کمک به اقتصاد خانواده ، افزایش هوش کودکان ، تضمین سلامت مادر، رشد بهتر، بهبود سریع بیماری ها ، کاهش بروز حساسیت، پیشگیری از برخی از بیماری های مزمن مانند بروز چاقی، دیابت، فشارخون در بزرگسالی
صالحی نشانه های کفایت شیر مادر را برشمرد :
خواب راحت برای 2 تا 4 ساعت بعد از شیر خوردن
افزایش وزن مطلوب شیر خوار بر اساس منحنی رشد
دفع ادرار 6 تا 8 بار به صورت کهنه کاملا " خیس در 24 ساعت (در صورتی که شیرخوار به جز شیر مادر مایعات دیگری مصرف نکند.)
دفع مدفوع 2 تا 5 بار در روز که البته با افزایش سن شیرخوار تعداد دفعات دفع مدفوع کاهش می یابد
شادابی پوست، هوشیاری و سلامت ظاهری شیرخوار
اگر شیرخواری هر دو پستان را تخلیه کند ولی به خواب نرود یا خوابش بسیار سبک با شد و بعد از چند دقیقه بیدار شود و کمتر از حد طبیعی وزن بگیرد نشانه کمبود شیر است
مریم صالحی خاطر نشان کرد :
اختلال در پیوند عاطفی مادر و کودک ، افزایش تحمل نکردن غذا و ابتلا به حساسیت ، ابتلا بیشتر به عفونت های تنفسی و بیماری های اسهالی، افزایش خطر ابتلا به برخی بیماری ها مانند فشارخون و ... اسهال های مزمن، چاقی، سوء تغذیه و کمبود ویتامین A، بهره هوشی کمتر، افزایش احتمال مرگ ومیر، افزایش خطر ابتلا به کم خونی، سرطان پستان و تخمدان ، احتمال حاملگی زودرس از خطرهای تغذیه با شیر مصنوعی می باشد .
مریم صالحی در پایان توصیه نمود : با توجه به فواید بیشمار شیر مادر برای نوزاد و مادر ، استفاده از شیرهای مصنوعی را به حداقل برسانید و کودک خود را از این نعمت محروم نکنید .